Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Република БГ" внесе искане за референдум за партийните субсидии

Над 373 хиляди подписа с искане за провеждане на национален референдум за партийните субсидии внесе в парламента партия "Република БГ".
Ако парламентът отхвърли искането, от "Република БГ" ще съберат още подписи, за да станат 500 000 и тогава депутатите да са длъжни да насрочат референдум.

Заместник-председателят на партията, инициатор на подписката, Найден Кирилов обясни:

До този момент всеки един от нас видя как политическите сили, представени в парламента, се отнесоха към тази подписка. Въобще никой не желаеше да влезе в дебати. Ето сега с тези 373 285 подписа българският парламент е задължен да се съобрази и трябва да отговорят на въпроса политиците - искат ли те самите субсидии, или не. Действително ли са глас народен, действително ли представляват народа си или представляват само собствените си интереси. 

Снимка
Минути преди внасянето на подписката пред сградата на Народното събрание на бул. "Княз Ал. Дондуков" пристигнаха четирима маскирани, облечени във фракове и носещи куфарчета със столевки и обясниха:

Ние сме статуквото и сме дошли тук да се подиграем с този референдум. Защото ние сме направили така, че законите да работят за нас. Наплашихме хората. Това са 40 000 000 лева. Взимаме ги всяка година и ние няма да ви ги върнем никога!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!