Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Патриарсите Неофит и Кирил посетиха посолството ни в Москва

Фото: Васко Михайлов

Българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил бяха гости на българското посолство в Москва, където се срещната с дипломати и бизнесмени, работещи в руската столица. 

Българският посланик в Москва Бойко Коцев изтъкна, че в преломни исторически моменти, нашата обща православна вяра е помагала на народите ни да оцелеят и да отблъснат врага, а в наши дни да отстояват общославянските православни ценности. 

Сътрудничеството и единомислието между църковната и светската власт в държавата са важна предпоставка за нейния просперитет, каза патриарх Неофит. Той специално изтъкна ролята на нашата дипломатическа мисия в Москва за укрепването и задълбочаването на вековните духовни връзки между Русия и България. 

Като акцентира върху голямото значение на официалното посещение на патриарх Неофит в Москва, руският патриарх Кирил отбеляза важността на редовните срещи на най-високо равнище между двете православни църкви . Той определи състоялите се днес официални преговори като успешни, тъй като са дали възможност по-добре да бъдат разбрани позициите на другата страна по редица въпроси, отнасящи се до общоправославните дела. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!