Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Арестант почина в линейка на път за болницата в Бургас

39-годишен мъж е починал в линейката на път за болницата в Бургас. Преди това той престоял 14 часа в ареста, защото катастрофирал в нетрезво състояние на изхода на Созопол. Двата екипа на Спешна помощ, които са прегледали пострадалия Драгомир Николов, не са могли да установят тежкото му състояние и в издадения фиш за оказаната му медицинска помощ е посочено, че той може да остане в ареста. Седем часа по-късно трети медицински екип решава да откара задържания в Бургаската болница, но той умира по пътя.

Подробности за причините за смъртта поясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Бургас Цветелина Рандева:

Заключението на съдебните патоанатоми е категорично, че се касае за спукан череп и кръвоизливи в мозъка, които нямат външни прояви и следи от нараняването. Реално няма как медиците да предположат , че се касае за такъв тип наранявания, тъй като няма синини, или пък да кажем някакви скрити фрактури, по които евентуално да се ориентира, че се касае за възникване на такъв тип нараняване, от което би могло да последва и смърт.

От полицията съобщават, че мъжът системно е употребявал алкохол и това не е първия случай, при който е задържан, заради това.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!