Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Делян Пеевски беше разпитан по сигнала на "Протестна мрежа" и за готвено срещу него покушение

Фото: БГНЕС

Два часа продължи разпитът на Делян Пеевски в столичното следствие. Той беше призован във връзка със сигнала на "Протестна мрежа" и заради информацията за готвено срещу него покушение.

След сигнала на "Протестна мрежа" прокуратурата започна мащабна проверка за организирана престъпна група за пране на пари и търговия с влияние. В сигнала освен Пеевски се посочват и собственикът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, и лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

След разпита Пеевски отказа да отговори дали е бил заплашван и от кого. Надявал се следствието да си свърши работата:

Само по-спокойно, не се притеснявайте. Възможно е, няма проблеми. Надявам се всички лица, които ги търсят, да ги издирят по случая и се надявам, както се занимават от "Протестна мрежа" по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев. Много сигнали сме пускали за Иво Прокопиев и той да е тука, както аз съм тука, и другите лица, които ги няма и не са в България.

Делян Пеевски каза още, че адвокатът, който защитава Георги Христов - един от обвиняемите за опита за убийство срещу него, е близък приятел на едно лице, което не е в България. Пеевски не посочи името му и каза на журналистите сами да се сетят кое е това лице и още:

Всеки човек се страхува за живота си. И другото нещо, което е, искам спекулациите, които се носят от кръга "Капитал" и техните вестници, нали, как съдебната власт, аз съм бил началник на съдебната власт и тем подобни глупости. Ако бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати и днеска да съм тука, а другите да ги няма. Извинете, не искам повече да говоря по темата.

Пеевски отказа да коментира и отношенията си с шефа на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!