Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Пет осъдителни присъди за ромска фамилия от Плевен

С пет осъдителни присъди за трафик на хора и пране на пари завърши разследването на съвместния екип от прокурори и следователи от Германия и България. В престъпната дейност участва цялата ромска фамилия Беркови - майка, баща, две дъщери и зет от Плевен. 

Три от присъдите за склоняване към проституция и сводничество, са постановени от съда в Бремен. Божидар Берков е получил 4 години лишаване от свобода, Райна Беркова - 3 години лишаване от свобода, а дъщеря им Марина - 2 години условна присъда. 

Събраните данни показват, че фамилията е разполагала с огромен финансов ресурс, скъпи автомобили и злато, придобити от наемането на момичета за сексуални услуги. Сводниците жестоко ги експлоатирали, упражнявали дори физическо насилие. 

От съда в Плевен за трафик на хора са осъдени Юлияна Беркова, другата дъщеря на семейството, и Ивайло Ячков, неин съпруг. И двамата са се признали за виновни и след съдебно споразумение присъдите им влизат в сила веднага и нямат право на обжалване. Те вече имат и присъди за пране на пари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!