Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БНР организира кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията

Българското национално радио организира кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията във Варна и в цялата страна. 


На площад “ Македония” в Благоевград беше дадено началото на националното турне по повод 80 годишнината на Българско национално радио.

Оркестърът за народна музика към БНР с диригент Димитър Христов и гост-изпълнителите Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов събраха на площада стотици почитатели и приятели на най-старата и авторитетна медия у нас. Концертът премина под знака на човешката съпричастност към пострадалите от последните наводнения и бе под надслов "Заедно в радост и беда". Домакините - радио Благоевград и община Благоевград подкрепиха кампанията на БНР, поставяйки на най-оживените места кутии за събиране на парични дарения в помощ на бедстващите хора, семейства, градове и села. С нестихващи овации публиката посрещна звездите на песенния фолклор Янка Рупкина и Володя Стоянов, откривайки таланта и на младата Валерия, която внесе граовски темперамент в музикалното събитие. Вечерта преди старта на националното турне в голямото концертно студио на Радио Благоевград свои стихове представиха поети от медията. Палитрата на културния салон допълваше етно-джаз трио "Шаман".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!