Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Между 15 и 20 милиона лева са нужни за възстановяване на пътищата след наводненията

Фото: БТА

Проходът на Републиката ще бъде отворен до края на юли, а за възстановяване на пътищата след наводненията ще са необходими между 15 и 20 милиона лева, заяви регионалният министър Десислава Терзиева.

Актуалната тема за нужните средства за преодоляване на последствията от водното бедствие Терзиева коментира в цифри:

За възстановяване на Хаинбоаз са необходими 1,5 милиона лева от Комисията за бедствия и аварии, общо за Велико Търново са необходими още около 5 милиона лева, общо за Габрово са необходими 1,5 милиона за пътя Трявна - Дряново. Във Варна продължава оценката на щетите по републиканската пътна мрежа. До края на седмицата ще имаме някаква визия за индикативните пари, които са необходими, за да възстановим разрушенията. На този етап сме предвидили между 12 и 15 милиона лева, но нека да изчакаме все пак окончателната оценка, която ще направят експертите до края на седмицата.

Очакваната оценка на щетите за областите Варна и Добрич ще се забави още седмица, каза шефът на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков и обясни защо:

Във Варна и Добрич проблемите не са концентрирани на едно място, както е примерно в Хаинбоаз. За съжаление, там повредите по републиканската пътна мрежа са пръснати на много по-дълги участъци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!