Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В МВР нямат информация за случая с Цветан Василев

| обновлено 25.06.14 12:36
Фото: БГНЕС
В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му според него заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал. Според главния секретар на МВР трябва да стане ясно дали в случая има сценарий и кой е авторът му:

Тази тема бихме могли да я разделим на две. Едната част - с въпросните лица, касае конкретно постъпил сигнал от гражданска организация, по който е образувана проверка в прокуратурата. Другата част - с тези сигнали, бих могъл да си задам въпроса всъщност има ли сценарий и кой е сценаристът. Има комисия, в която комисия участват главният секретар, председателят на ДАНС и ръководителят на Национална служба за охрана, която комисия определя кои са застрашените лица, които ползват специализирана охрана на Национална служба за охрана. Има решение такава охрана да се полага на господин Пеевски, но той не я ползва към момента.

Светлозар Лазаров отказа да коментира скандала между Пеевски и Василев с мотивите, че такъв сигнал във вътрешното министерство няма.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!