Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Откриха тялото на още една жертва в кв. "Аспарухово"

| обновлено 26.06.14 12:52
Фото: БГНЕС

Открито е тялото на още една жертва от наводнението във варненския квартал "Аспарухово". То е на дете на видима възраст 6 години. Намерено е при почистване на съборена къща на ул. "Горна студена". Почти напълно сигурно е, че става дума за издирвания Марин Маринов. Самоличността обаче ще бъде потвърдена след разпознаване от роднините. Детето изчезна на 19-и юни вечерта, когато приливна вълна от 2-3 метра заля кв. "Аспарухово". Това е 13-ата жертва на водната стихия.

Във Варна продължава събарянето на къщите, станали опасни за обитаване след пороите, които отнеха живота на дванадесет души. Вчера бяха съборени четири къщи, днес сутринта се започва със седем. Общо около 20 опасни къщи на този етап ще бъдат съборени. 

Проблем обаче е, че голяма част от хората не осъзнават заплахата, каза кметът на града Иван Портних.

С тях работят психолози, за да могат да бъдат изведени, дори и принудително. Очакваме
20 фургона от "Гражданска защита", за които е подготвена площадка с ток, вода и канализация, където ще бъдат настанени част от евакуираните. Всички общински бази също са на разположение, а на тези, които нямат друг изход, се плаща наем за квартира - 500 лева месечно. Специални средства са отпуснати за това, каза още Портних.


Нормата за фини прахови частици във въздуха на "Аспарухово" е надвишена два пъти и половина, показват измерванията на Регионалната екоинспекция. Улиците на квартала се мият и се метат с машини. Измерванията на въздуха ще продължат до нормализиране на ситуацията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!