Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Джон Кери призова Русия да действа за разоръжаването на сепаратистите

Фото: ЕПА/БГНЕС

По време на посещение в Париж американският държавен секретар Джон Кери призова Русия незабавно да предпиреме мерки за деескалация в Украйна. 

За Русия е решаващо в следващите часове да покаже, че действа за разоръжаването на сепаратистите, че ги насърчава и призовава да оставят оръжието и да участват в един законен политически процес. Това заяви пред медиите държавният секретар на САЩ Джон Кери след срещата си в Париж с френския външен министър Лоран Фабиюс.

Предпочитаме да не говорим на езика на санкциите, добави той, визирайки утрешното обсъждане на нов пакет от икономически санкции срещу Русия от европейските ръководители, след като снощи президентът на САЩ Барак Обама отправи предупреждение към Москва.

От своя страна, френският външен министър Лоран Фабиюс отбеляза, че досега няма никакви признаци на деескалация в Украйна.

Двамата обсъдиха украинската криза на срещата си, посветена на ситуацията в Близкия изток.

По-късно днес френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел трябва да преговарят отново за изход от кризата, в телефонен разговор, с президентите на Русия и Украйна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!