Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Реформаторският блок с идеи кои закони да гласува парламентът в оставащото си време

Фото: БГНЕС

Според един от лидерите на Реформаторския блок Меглена Кунева няма разумно обяснение защо работата на парламента е блокирана, след като при президента всички политически сили постигнаха съгласие за провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври: 

Аз съм готова да ви кажа какво, според нас, според Реформаторския блок, трябва да се направи в оставащото време на този парламент. Кои закони трябва да се гласуват. На първо място това трябва да бъдат законите, които, ако не се гласуват, България ще понесе санкции от Европейската комисия.

Да се види има ли такива актове, които са свързани с подписване на договори за заем. Ако има такива, да кажат кои са те и да кажат, ще го направят или няма да го направят, защото никой не спори по оставката на правителството. Никой не спори, че парламентът трябва да се разпусне и никой не спори, че изборите са на 5-ти октомври, поне доколкото аз знам, т.е. къде е проблема? Че не могат да решат кои закони да гласуват? Както се казва, да си питат експертите. Те биха могли да им кажат кое е най-необходимо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!