Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Меркел вероятно ще присъства на финала на Световното първенство по футбол

Фото: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел вероятно ще присъства на финала на Световното първенство по футбол, за да подкрепи отбора на Германия от трибуните. След зашеметяващата победа над Бразилия снощи милиони фенове излязоха и празнуваха цяла нощ по улиците на германските градове.

Германия празнува победата над Бразилия със 7:1 цяла нощ. В Берлин, Мюнхен, Хамбург, Кьолн милиони излязоха по улиците въпреки лошото време и проливния дъжд. Веселието продължи до ранните часове на сутринта, когато започна трафикът на отиващите на работа и се наложи полиция да освобождава основните пътни артерии.

Това определено беше мачът на рекордите не само от футболна гледна точка. 32,57 милиона души са го гледали по телевизията, което е абсолютен рекорд за всички времена. Никога досега едно телевизионно предаване не е приковавало толкова много хора пред малкия екран.

Също толкова туита са пратени в социалната режа – 35,6 милиона. Няма друго събитие досега, което може да се мери по брой на споделяния в социалната мрежа. Дори американската футболна лига Супербоул е далеч по-малко обсъждана в Туитър.

Празненствата през нощта са преминали без никакви особени инциденти, съобщи тази сутрин полицията.

Тази сутрин стана ясно, че футболистите на германския национален отбор ще бъдат наградени с по 150 000 евро премия за победата си. При победа и на финал ги очакват още по 300 000 евро. Много ни се иска да изплатим всичките тези пари, обявиха от Германския футболен съюз.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!