Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Великолепната седморка "Submotion orchestra" - от Лондон до София - ексклузивно

| обновлено 11.07.14 12:04

Submotion orchestra са британска група, която някак успява да събере в едно най-доброто от соула, джаза, дъбстепа и още куп музикални течения. Срещат се в Лийдс (който в музикално отношение е един малък Лондон - както казва в интервюто Томи Еванс), първоначално се събират само в понеделник да импровизират в един клуб.

Постепенно (всъщност даже доста бързо) идват платените участия, големите фестивали, първите договори. И мечтата става реалност. Submotion orchestra са седмина, а защо се казват именно така и защо там фигурира думичката "оркестър" ще разберете от интервюто.

Там Томи Еванс разказва за предстоящия трети албум на формацията, за сингъла Time Will Wait, за ключовите моменти в кариерата им, за турнето, което започва именно в София и завършва в Лондон, за програмата, която ще представят в София (11-и юни) и Лозенец (12-и юли)... и как и защо от Радио София обещахме да му покажем кое в родната музика си "струва да се чуе".

Концертите на Submotion orchestra са част от Summer Session Concerts, а тези летни серии са поредното доказтателство за все по-оживения (не само в големите зали) музикален живот на столицата.

Чуйте специалното интервю на Лили Големинова с Томи Еванс, барабанист (но и основател заедно с продуцента Ръкспин) на Submotion orchestra.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!