Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Президентът свиква консултации за финансовото състояние на държавата

| обновлено 14.07.14 9:01
Фото: Добромир Видев

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе днес следобед консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за финансовото състояние на държавата и за необходимостта от законодателни мерки в рамките на 42-рото Народно събрание.

Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29-и юни тази година в президентството договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление. Тогава по повод банковата и финансовата стабилност на България Росен Плевнелиев беше категоричен:

Парите на гражданите и фирмите, вложени в банковите институции в България, са сигурни и гарантирани. Валутният борд е непоклатим и ще бъде запазен до влизането на България в еврозоната.

За участие в консултациите президентът е поканил председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен Орешарски, заместник министър-председателя Зинаида Златанова и министъра на финансите Петър Чобанов.

На обсъжданията са поканени и главният прокурор Сотир Цацаров, управителят на Българската народна банка Иван Искров и подуправителят Калин Христов.

Консултациите попадат и в контекста на обявените в петък скандални данни за Корпоративна търговска банка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!