Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Подобрява се състоянието на ранените при катастрофата на микробус и ТИР

Подобрява се състоянието на трима от ранените при катастрофата в петък, когато микробус на туристическа фирма от Благоевград се вряза в румънски ТИР. Загинаха четирима пътници, сред които и дете, а петима бяха тежко ранени.

В отделението по реанимация на благоевградската болница останаха шофьорът на микробуса и една жена. Състоянието им се подобрява, информираха от болничното заведение. Другите трима ранени бяха транспортирани към столицата и са приети в болница "Пирогов".

Относително стабилно е състоянието на националната футболна надежда Вени-Дона Сърбинска. Тя е с изваден далак. Лекарите поддържат организма й в изкуствена кома. Майката на Вени, дългогодишна преподавателка в Югозападния университет, и сестричката й загинаха при тежката катастрофа.

Операции са претърпели и другите двама, дете на 12 години и мъж от Благоевград. Животът им е вън от опасност.

От полицията и прокуратурата нямат окончателна версия за причината на катастрофата. Няма съмнение обаче, че отговорността е на шофьора на микробуса, който е заспал или му е прилошало. Собственикът на туристическата агенция заяви, че той отскоро пътува с фирмата, но е бил проучван и има добри отзиви за него като международен шофьор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!