Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Като герои бяха посрещнати футболистите от германския националн отбор в Берлин

Германия триумфира

Като истински герои бяха посрещнати футболистите от германския националн отбор днес преди обяд в Берлин. Самолетът им кацна малко след 10 часа отново на германска земя, след което отборът се качи на автобус с открита платформа, за да приеме поздравленията на стотици хиляди германци, стекли се в столицата, за да отпразнуват световната купа с първите в света.

Най-нетърпеливите фенове окупираха улиците около Бранденбургската врата още снощи, за да са по-близо до почетната трибуна, на която застанаха германските национали. Почти един милион присъстваха на триумфалното посрещане на първите в света в Берлин. Самолетът от Бразилия кацна малко след 10 часа на германска земя и отборът се прехвърли на автобус с открита платформа, който си пробиваше сантиметър по сантиметър път сред феновете. Автобусът бе оцветен в черно червено и жълто и украсен с четири златни звезди – колкото са и световните титли на германския национален отбор по футбол.

Малко преди кацането пилотите на Луфтханза се погрижиха за още един запомнящ с емомент – самолетът прелетя ниско над събралото се множество, за да могат и футболистите да видят с каква радост са очаквани. Пръв от него излезе капитанът Филип Лам, понесъл купата над главата си. Над един час продължи почетната обиколка на първите в света. Наложи се полицията да затвори целия център. Точно в 12, 30 автобусът пристигна на Бранденбургската врата, където футболистите се качиха на трибуната, за да се поздравят с феновете си. Най-добрият вратар на световното Мануел Нойер пръв започна да пее посента на победата: „Ние сме номер едно в света” и тя бе подета от стотици хиляди зрители. Без вас, нямаше да сме тук. Ние всички сме световни шампиони, каза и треньорът Йоги Льов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!