Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Хелмут Кол поздрави Ангела Меркел по повод нейната 60-годишнина

Ангела Меркел
Фото: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел навършва днес 60 години. Това стана повод да я поздравяват колеги и почитатели от цял свят, а медиите да се напълнят с нейни портрети. Първи за рождения й ден тази нощ я поздравиха европейските лидери в Брюксел. По-късно я очаква голямо парти в Берлин. Меркел продължава да е смятана за най-влиятелната жена на планетата. 

1000 души вече очакват германския канцлер Ангела Меркел в централата на ХДС в Берлин, за да посрещнат с нея юбилея й. Поканени са и нейните роднини, след като майка й призна пред някои медии, че за дъщеря й най-хубавият рожден ден би бил насаме с близките на разходка в някоя гора.

Едно от най-ценните за Меркел поздравления й изпрати бившият канцлер и неин ментор Хелмут Кол.

Когато падна Стената и дойдохте в политиката, бяхте само на 35. Използвахте шанса, който промяната ви даде. Днес сте канцлер и сте изправена пред големите предизвикателства, които ни носи непрекъснато променящият се свят. Германия вече успя веднъж да се откъсне от дъното на икономическата криза и да се превърне в конкурентоспособна страна. Това ще успеят и другите в Европа. Винаги съм вярвал в бъдещето на Германия и на обединена Европа. И въпреки всички проблеми знам, че ще се справим. Само трябва да го искаме. В този смисъл ви пожелавам сила, вяра и Божията благословия. Ваш Хелмут Кол, пише бившият канцлер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!