Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Европейският парламент разисква мерки срещу младежката безработица

Европейският парламент призова за засилване на мерките за борба с безработицата сред младите хора, включително минимални общи стандарти за професионалното обучение и достойните трудови възнаграждения с резолюция, приета в четвъртък. Финансирането от ЕС на програми, свързани със заетостта, също следва да се увеличи в бъдещите бюджети.

Ева Паунова, евродепутат от Групата на ЕНП, участва в парламентарния дебат за проблема с младежката безработица с участието на комисаря по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор.

В интервю тя определя ситуацията с високата безработица в Европа като проблем, на който трябва спешно да се обърне внимание, ако искаме да осигурим по-добър живот и бъдеще за европейските граждани.

Според нея Съюзът има нужда от амбициозен политически подход, който да обхваща три елемента: създаването на работни места, реформи в образованието, както и намаляване на корпоративния данък.

Ева Паунова коментира положително и идеята на Жан-Клод Юнкер възрастта, до която безработицата се отчита като младежка, да се вдигне на 30 год.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!