Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор ще участват на 14-тия събор “Пирин пее”

Събор за автентичен фолклор Дунавски ритми`2014 Видин - Конкурс за автентичен костюм
Фото: Красимир Каменов

Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор от различни етнографски области на България ще се надпяват и надиграват на 14-тия събор “Пирин пее”. По традиция той се провежда на 2 и 3 август в местността “Предел”.

Тази година на събора се очаква гости от Унгария и Република Македония. За добрата организация бе създадено оперативно бюро към областна управа Благоевград. Четирите сцени за участниците ще бъдат разположени в сянката на гората, а не на поляните, както бе досега. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на качествена и безопасна питейна вода от временни чешми. Определени са местата на търговските обекти, пунктовете за медицинска помощ, химически тоалетни, както и местата за екипите на "Пожарна безопасност" и аварийните групи на доставчиците на ток и вода.

Областна дирекция на МВР и пътното управление и община Разлог привеждат в нормално състояние обходен път, който да се ползва от преминаващите с автомобили в двата дни на събора. 14-тото издание на "Пирин пее" е под патронажа на президента и по традиция се посвещава на Илинденско-Преображенското и Кресненско-Разложкото въстание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!