Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ветеринарните лекари от Бургас излизат на протест

Фото: БГНЕС
Ветеринарни лекари ще протестират пред сградата на Регионалната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Заради многократно занижените цени за дейността им протестиращите отказват да подпишат договори с Агенцията тази година.
 

Ветеринарните лекари настояват да се върнат миналогодишните цени за заплащане на дейността им. Това каза председателят на браншовата организация в Бургас д-р Пламен Конов: Желанието на колегите е да спрат опитите за налагане на административен произвол и внасяне на страх и паника сред тях от страна на държавната администрация. Искаме да покажем, че с налагането на рестриктивни мерки спрямо лекарите на терен не могат да се овладяват и ликвидират инфекциозните болести в страната. И най-важното ние не сме съгласни да работим по унизителните разценки, дадени в тарифата за 2014-а година.

Той даде пример с взимането и изпращането на кръвна проба дейност, за която през миналата година им е заплащано по 4 лева, сега това ще струва 1 лев.

123-ма са частно-практикуващите ветеринарни лекари, които отговарят за ваксинацията на животните в областта. Днес изтича крайният срок за подписване на договорите им с Агенцията по безопасност на храните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!