Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Фабиюс: Договорите на Франция са въпрос на национален суверенитет

Лоран Фабиюс
Фото: ЕПА/БГНЕС
Френският външен министър Лоран Фабиюс реагира остро на обвиненията на Великобритания за доставката на военен кораб за Русия, която Франция реши да изпълни въпреки тежкия развой на украинския конфликт.

Скъпи британски приятели, ... доколкото зная, в Лондон има много руски олигарси, така френският външен министър Лоран Фабиюс реагира на критиките на Великобритания за френските военни сделки с Русия, приканвайки британците "да почистят пред вратата си".

Поканен от телевизия ТФ1 за коментар на конфликтите в Украйна и Близкия изток, Фабиюс отсече, че договорите на Франция са въпрос на национален суверенитет. Той напомни, че сделката е сключена през 2011-а г. и вече е платена от Русия. На международно ниво има правила, каквито има на национално, настоява той. 


Повтаряйки изявлението на президента Оланд от понеделник, Фабиюс заяви, че сделката за втория военен кораб ще зависи от позицията на Русия по украинския конфликт. Той спомена за новите санкции срещу Москва в четири области, които трябва да бъдат обявени в четвъртък, и призова Русия да престане да въоръжава сепаратистите в Украйна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!