Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Новата част на художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" не е завършена, но вече се използва за изложби

2
Фото: Лили Големинова

Скулпторът Валентин Господинов е директор на художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора".

В галерията периодично се откриват художествените изложби „Кюстендилска пролет" и „Струма'”, както и редица гостуващи, персонални, юбилейни и други изложби. Съхранява и периодично урежда изложби и на други видни кюстендилски художници като Стоян Венев, Мориц Бенционов, Никола Мирчев, Асен Василиев и др. От създаването ѝ досега са реализирани 506 изложби както на отделни автори, така и на групи творци. В галерията излагат своите творби художници от Кюстендил,  от страната, гостуват престижни изложби на изтъкнати европейски и световни културни центрове и институти.

Галерията притежава основната и най-голяма колекция от творби на Владимир Димитров-Майстора, подредена в постоянна експозиция. Днес галерията разполага с 3180 творби от 585 автори, от които 1357 картини са на патрона на галерията Владимир ДимитровМайстора.

Валентин Господинов е директор на художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" от близо година. За извършената работа дотук и бъдещите планове - Валентин Господинов разговаря с Лили Големинова - чуйте. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерея