Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

СДВР с мерки срещу сблъсъци около мача ЦСКА - "Левски"

Младен Маринов
Фото: БГНЕС

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради футболната среща между ЦСКА и "Левски". В интервю за "Хоризонт" новият директор на СДВР комисар Младен Маринов съобщи, че полицията ще направи необходимото за да не се допуснат сблъсъци между агитките: 

Профилактика на тези фенове, които имат влезли в сила забрани за посещения на спортни мероприятия на територията на районните управления. Мерките продължават в централна градска част, където преди началото на срещата и след нея има концентрирано придвижване на групи от противостоящи фенове. Съвместно със Столична община са предприети мерки за преминаване на градския трансполт, работата на метрото, обезпечаване на спирките.

Футболната среща ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 19.30 часа. По предложение на СДВР мачът е преместен с половин час, за да може срещата да завърши в светлата част на деня. 
Всички възлови места, спирки на масовия градски транспорт, метростанциите, местата, където знаем, че феновете се събират "да се подгреят за срещата", също ще има присъствие.

Противодействие срещу продажбата на дрога и битовата престъпност в София  са сред приоритетите на новия директор на столичната полиция. Комисар Маринов посочи,че ще се работи и по така наречените силови групи действащи в града. Освен срещу дилърите на наркотици и крадците, СДВР ще предприема активни действия и по икономическата престъпност в столицата, като приоритет остава борбата с групите за източване на ДДС и контрабандните канали, съответно складовите помещения и местата, където се разпространяват и се продават акцизни стоки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!