Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Терзиева за продължаване на инфраструктурните проекти

Фото: Радио Шумен

Министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева определи като постижение на правителството на Пламен Орешарски удължаването на срока на заема от Световната банка за инфраструктурни проекти. Терзиева припомни за какво са предвидени тези средства:
Това е един държавен инвестиционен заем, за който няколко години не бяха предвиждани съответните пари от страна на държавата и този заем беше пред провал. Политиката на нашето правителство беше да възстановиме този заем и успяхме. Вече е ратифициран от Народното събрание. Надявам се следващото правителство да го подпише. Вътре са включени язовир "Пловдивци", язовир "Луда Яна", проектирането на язовир "Нейковци", и разбира се язовир "Студена".
 
Десислава Терзиева, заедно с председателя на Пътната агенция Стефан Чайков инспектира новата отсечка Батановци - Палилула - Гигинци, която се ремонтира с 3 млн. лева от Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Жителите на село Ноевци се радват на придобивката:

Много хубаво е направен. Щом се строи, е добре. Всичката беше за ремонт, щото тя е правена някъде 67-а - 68-а година и оттогава не е полаган нов асфалт.
Винаги, когато се направи нещо хубаво, когато се ремонтира най-важното нещо - шосетата, тротоари, винаги е хубаво, защото ние сме едно от най-големите села в община Брезник. Все още има млади хора и искат да живеят по-добре, казват в Ноевци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!