Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Арестуваха зетя на Фатик за изнудване

Фото: БГНЕС

Полицията в София задържа зетя на Филип Найденов-Фатик - Дениз Тюркмен, и Милослав Кръстев заради изнудване. Със заплахи двамата са накарали 40-годишен мъж да прехвърли имот в столичния квартал "Люлин". По информация на "Хоризонт" имотът е бил на стойност около двама милиона евро.

Двамата мъже са били арестувани на 24-и юли при операция на столичната полиция. Сигналът срещу мъжете е бил подаден от мъж от София, който твърдял, че Тюркмен и Кръстев са го изнудвали и са го накарали със заплахи да прехвърли имот. При акцията на МВР мъжете са били задържани.

И двамата арестувани са добре познати на полицията. Зетят на застреляния преди година Фатик е роден в Грузия и е със словенско гражданство. Той е криминално проявен и на няколко пъти е бил арестуван от полицията заради различни престъпления. Преди време е имал и десетгодишна забрана да влиза в България, която е изтекла през 2011-а година.

Другият арестуван Милослав Кръстев е известен с това, че преди време беше отвлечен. Информациите преди време сочеха за похитител покойния днес Иван Тодоров-Доктора, но в последствие Кръстев заяви в съда, че не Тодоров го е похитил. Отвличането стана през 1994-та година, когато освен Кръстев бяха отвлечени и трима негови бодигардове. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!