Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Сериозни поражения от пороите в община Своге

| обновлено 01.08.14 18:19
Фото: БГНЕС

Сериозни поражения има в община Своге след проливните дъждове. Река Лесковска е излязла от коритото си и е нанесла значителни щети. Прекъснати са питейните водопроводи в село Владо Тричков, махала Ромча, селата Луково и Батулия и град Своге.

Река Лесковска, приток на река Искър, която обикновено е с ширина 3-4 метра, тази нощ се е превърнала в корито на водна стихия с ширина около 15-20 метра. Придошлите води са отнесли един тежкотоварен камион, който е бил паркиран в близост. Той е завлечен в средата на реката. В близост до ТИР-а водата е довлякла още един камион - за инертни материали и няколко бракувани леки автомобила.

Другата критична точка в Софийска област беше село Батулия, пътят до селото беше затворе, а река Батулийска в самото населено място беше подкопала мост. 

Водната стихия е отнесла и един стълб на намиращия се край Своге магистрален електропровод.

Пътят, който води към село Лесков дол, е затворен и по него има множество свлачища и опасни участъци, съобщи заместник-кметът на Своге Юлиан Асенов: Има наноси и затлачени водоскоци, през които водата не преминава. Пътят временно е затворен. Леки коли не могат да преминават, единствено джипове.

Трудно беше движението през Искърското дефиле, където на места има паднали камъни, край Реброво имаше излязла вода на пътя, но движението по шосето не беше спирано. Дежурните екипи следят за нови свлачища. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!