Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Жандармерията поема охраната на наводнените домове в Мизия

| обновлено 04.08.14 21:12
Фото: БТА

Прокуратурата се самосезира за бедствието в Мизия и възложи на полицията предварителна проверка, която да изясни причините за бедствието. Към този час се очаква жандармеристи да поемат охраната на наводените домове. В бедстващия град цял ден продължиха спасителните операции. 

Районната прокуратура в Оряхово се самосезира и разпореди на полицията в най-кратък срок, до 48 часа, да направи предварителна проверка на причините за наводнението. Ще се съберат данни за състоянието на коритото на река Скът и язовирите в община Мизия. Ще се вземат становища на метеоролози, хидролози, общини и други ведомства. Същевременно Окръжната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство за смъртта на единствената жертва на бедствието.

Трети ден 80 на сто от град Мизия е залят от придошлите води на река Скът. И днес спасителните екипи евакуираха хора от наводнените им домове и с лодки извозваха други до къщите им, които са във вода, за да се снабдят с вещи от първа необходимст. Започна първоначалният оглед на щетите от поражението. Засега данните са за 104 рухнали постройки. Към този час охраната на наводнените домове поема жандармерията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!