Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Седем години от опустошителното наводнение в Цар Калоян

Фото: БГНЕС
Днес се навършват седем години от наводнението в град Цар Калоян, което отне живота на осем души и унищожи 70 на сто от местната инфраструктура. Паметта на жертвите беше почетена с християнска панихида в църквата и с мюсюлманска молитва в джамията.

През август 2007-а година наводнението причини огромни щети - пострадаха 700 къщи, унищожени бяха техника и мебели за хиляди левове. Стотици хора и до днес не могат да забравят преживения ужас. Седем години по-късно местните жители все още със страх гледат небето при всеки проливен дъжд. Те изразяват съпричастността си към другите населени места, засегнати от разрушителните наводнения това лято в страната, обръщайки се към тях с разбиране за кураж, търпение и надежда.

Ние най-добре разбираме жителите на Мизия и останалите засегнати от бедствия селища в страната, каза кметът на Цар Калоян Ахмед Ахмедов. Той обяви, че общината ще дари 500 лева в помощ на Мизия. Същата сума малката община дари и на Аспарухово и Добрич след унищожителните наводнения там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!