Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Арестуваха двама тото-хакери във Варна

Фото: БГНЕС

Полицията задържа двама младежи на 19 години от Варна, които са се опитали с фалшив фиш да изтеглят печалба от над 5 милиона лева от Българския спортен тотализатор. Преди това те  е опитали да манипулират цифрите в базата данни и да докажат,че са познали точните числа. 

Акцията на МВР е започнала след сигнал на "Българския спортен тотализатор" до "Криминална полиция", подаден в началото на месец юли. Източници за "Хоризонт" обясниха, че в случая става дума опит за хакерска атака. 

Двамата младежи от Варна са направили опит да манипулират фишовете от тиража на спортния тотализатор за да вземат печалба в размер на малко над 5 милиона лева, натрупани в 51-ия тираж на играта "6 от 49". Освен това са направили опит да манипулират базата данни на тотализатора като пробият компютърната защита. Единият от двамата е арестуван от "Икономическа полиция", след като отишъл в тото пункт в морския град  за да се опита  да изтегли част от спечелената сума с фалшив тото фиш. Малко по-късно е задържан и вторият участник в схемата. Тиражът на тотото, печалбата, от който двамата младежи са се опитали да присвоят, е бил на 26 юни тази година. Повдигнати са им обвинения в особено големи размери. Младежите са задържани за 72 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!