Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Не беше открита бомба в самолета на турските авиолинии, кацнал принудително в София

Фото: www.sofia-airport.bg

Самолет на турските авиолинии се приземи принудително на летище София снощи, докато изпълняваше курс от Брюксел за Истанбул. Причината е, че на борда е бил открит съмнителен преносим компютър. Българските власти са проверили лаптопа, но взривно устройство не е било намерено. Малко преди 23 часа, самолетът излетя за Истанбул.

Над два часа е продължила проверката на борда на самолета на турските авиолинии, който кацна аварийно на летище София. Екипи на сектор "Сигурност" на летището и МВР са огледали машината и не са открили нищо подозрително. Пътниците от самолета са били отведени в транзитната зона на летището, където да могат да изчакат спокойно проверката.

Машината кацна на столичното летище минути преди 20 часа, след като екипажът е открил на борда неидентифициран преносим компютър. Никой от пътниците не е припознал устройството като свое. Това накарало капитанът на кораба да поиска кацане в София.

Преди близо месец няколко държави в Европа и Съединените щати обявиха, че засилват мерките за сигурност по летищата заради информации, че терористи могат да изработят бомби, които да вкарат бомби на самолети именно чрез лаптопи и мобилни телефони. На летище София последният подобен сигнал беше отпреди повече от две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!