Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Георги Първанов: Не отива на бивш държавен глава да е народен представител

Фото: Радио Шумен
Лидерът на АБВ Георги Първанов няма да се кандидатира за народен представител. Това стана ясно на пресконференция на ръководството на коалицията, на която бяха представени водачи на листи в многомандатните избирателни райони за предстоящите избори.

Певицата Николина Чакърдъкова ще води листата в Благоевградски регион. Вицепремиерът в кабинета на Жан Виденов - Кирил Цочев ще е водач на листата в Ловеч, Ивайло Калфин в София и във Варна. Генерал Михо Михов в Бургас и Ямбол.

Самият Георги Първанов обяви, че няма да се кандидатира за народен представител: Няма да се ангажирам с подобни конкретни постове. Не приляга на един досегашен държавен глава да бъде народен представител, независимо дали става дума за евродепутат или за депутат в националното събрание. Ние няма да си позволим да участваме в компроматни игри каквито ни се случиха на гърба на мнозина от нас на евроизборите, а на някои и на по-ранни избори.

По повод заявката на Бойко Борисов, че ще върне мандата, ако няма 121 депутатски места, Георги Първанов коментира: В името на какви идеи ГЕРБ иска тези 121 депутата. Що за позиция е това? Що се отнася до този спектакъл, който върви - ГЕРБ и реформаторите, целта е наистина реформаторите да разсеят този образ, който вече се създаде на очевидно очертаваща се присъдружна формация към ГЕРБ, като едно пето колело на едно бъдещо управление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!