Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

РБ ще връчи на вътрешния министър списък с назначения от последните дни на кабинета "Орешарски"

Фото: БГНЕС

Реформаторският блок ще се срещне тази седмица с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, на която ще му предостави списък с назначения, извършени в последните дни на правителството на Пламен Орешарски, обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Има доста областни директори на дирекции на МВР по места, които бяха назначени в последния момент от предишното правителство с идеята да помагат на определени политически сили, не е тайна БСП и ДПС, в конкретни райони при организацията и при провеждането на тези избори. Остана един списък с имена и ще помолим министър Бакалов да вземе отношение по този въпрос и наистина влиянието на тези хора чрез техните кадрови промени да бъде максимално ограничено.

Реформаторите смятат, че Конституцията дава възможност правителството да спре решението за реализиране на проекта "Южен поток" и препоръчва на служебния премиер да се опре на този текст от основния закон и да отмени всички разрешителни за строителството в българската част. Заместник-председателят на "България на гражданите" Димитър Делчев заяви:

На практика се вижда, че когато правителството бездейства по този въпрос и изчаква други да вземат решение, строителите действат и правят този процес необратим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!