Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Строителен предприемач беше застрелян тази нощ в Ботевград

| обновлено 20.08.14 16:04
39-годишният строителен предприемач Семко Семков беше убит в Ботевград. Първоначалните данни сочат, че убиецът е причакал жертвата в двора на къщата му, която се намира близо до спортната зала на Ботевград. Според източници на "Хоризонт" Семков е застрелян с пет куршума от пистолет.

Основната версия за убийството на ботевградския предприемач Семко Семков е междуличностен конфликт във връзка с негови бизнесначинания. Към момента обаче не се изключват и версии, свързани с битови или лични мотиви, научи "Хоризонт". Според наши източници, по Семков е стреляно с пистолет калибър 9 милиметра. Разследващи не изключват оръжието да е пистолет "Макаров".

Сигналът за убийството на Семко Семков е получен в 7 часа сутринта, каза за "Хоризонт" зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в София Димитър Машов. Той уточни, че засега няма данни бизнесменът да е бил заплашван. Според Машов Семков е застрелян при влизане в къщата. При огледа са намерени шест гилзи, но не е открито оръжието на убийството.

Текат процесуално-следствени действия, водят се разпити, но към момента не мога да дам повече никакви подробности по отношение на работата, каза още Машов.

Освен със строителство той се е занимавал и с дърводобив, бил е и председател на ботевградската земеделската кооперация "Орхание". Участвал е в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград, както и в три сдружения, свързани с автомобилен спорт и офроуд. Спечелил е за 15 години концесия на ловните полета над Литаково.


Семко Семков има участие и в политиката - през 1999-та година е назначен за кметски наместник на село Гурково.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!