Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Франк-Валтер Щайнмайер: Постигнат е пробив в преодоляването на конфликта в Украйна

Фото: Дневник

Постигнат е  пробив в преодоляването на конфликта в Украйна и позициите на двете враждуващи страни се сближават,  заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за телевизия Цет Де Еф.  По думите му, това е станало ясно след срещата на външните министри на Русия и Украйна в Берлин.

Има значителна промяна в позициите на Украйна и Русия и това е дългоочакван пробив, заяви германският външен министър в интервю за втори канал на държавната телевизия тази сутрин в Берлин. Според Франк-Валтер Щйнмайер на предстоящата среща на Митническия съюз в Минск идния вторник руският президент Путин и украинският му колега Порошенко ще говорят още веднъж за незабавно примирие в Източна Украйна.

Срещата на външните министри в Берлин в неделя донесе повече резултати, отколкото очаквахме, заяви Щайнмайер. Това ще е втората среща на Путин с Порошенко. Двамата разговаряха в началото на юни и тогава отношенията между двете държави се влошиха. Сега обаче е постигнат значителен напредък, смята Щайнмайер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!