Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"София диша" се отдава на песента и музиката

Фото: www.dnevnik.bg

Четвъртата седмица на Фестивала за изкуство и култура "София диша" е посветена на песента и музиката. В работилници на софийската улица "Оборище" посетителите ще могат да свирят на различни инструменти,  да се обучават да танцуват и да пеят с помощта на утвърдени музикални педагози. 

Проявата и тази неделя ще започне в 16 часа и ще завърши в 22 часа,  а нейната цел е да покаже, че музиката е част от ежедневието ни и е част от нашата култура.  

Кристина Спасовска, координатор на програмата на "София диша", каза пред "Хоризонт":

Ще можете да танцувате под звуците на суинг, на електронна хаус музика, ще има и сцена с жива музика, където ще се представят няколко български групи. Ще представим Александър Димитров, който е един от най-добрите мамбисти в света. Същевременно в програмата, по традиция сме включили на самата улица различен, друг тип работилници свързани с български "хенд мейд".  Целта ни е да покажем, че музикалното и танцувално изкуство са част от нашата култура и бихме искали да направим един наистина приятен следобед на Оборище, така че всеки, който е в столицата и не е на морето, да може да се забавлява и да бъде част от това изкуство. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!