Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Полицията задържа фалшив нотариус, работил в района на Етрополе и Ботевград


Полицията задържа мъж, изготвял договори за продажба на автомобили с помощта на печат на нотариус с отнети права от 3 години. Станислав Николов е вземал за услугата между 150 и 200 лева. Работил е основно в района на Етрополе и Ботевград.

Полицията арестува Николов, след като в МВР постъпва сигнал за това, че в отдел "Местни данъци и такси" на община близо до София идва човек с договор за продажба на автомобил, заверен от нотариус Емил Каракашев, който е с отнети права от 2011-а година. Така, в идеята си да не погасяват натрупаните задължения към общините за леки коли, хората се обръщали към Станислав Николов. Около 40 минути били нужни на мнимия нотариус, за да изготви заверен и подпечатан договор.

Мариета Иванова, началник на Областната дирекция на МВР в София, уточни какво е констатираното нарушение:

Лице, което подготвя договори за покупко-продажба на моторни превозни средства, на които се придава вид с нотариална заверка на нотариус, който е с отнети права на действие още през 2011-а година.

До момента полицията е открила около 15 договора, подпечатани и заверени от неистинския нотариус. Спрямо Станислав Николов е образувано досъдебно производство и е повдигнато обвинение. Окръжният прокурор на София Наталия Николова посочи:

В автомобила, който ползва, е намерен печат с надпис върху него "нотариус Емил Каракашев", номер регистрационен 311, същият район на действие - Районен съд София.

За момента от полицията не могат да кажат дали хората, които са продавали автомобилите си чрез Станислав Николов, са го търсили умилшено, с цел да не платят дължимите на общините налози.

Добре е да припомним, че преди време стана ясно, че вече е невъзможно да бъде минат дори и годишен технически преглед на лек автомобил без платени данъци. Това се случи, след като община София въведе електронна система, в която свърза пунктовете за преглед в столицата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!