Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП ще утвърди листите за трите софийски избирателни района в събота

Фото: БГНЕС
Председателят на БСП Михаил Миков ще се състезава с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в 25-и избирателен район в София. Само Миков от Коалицията БСП-"Лява България" е начело на две листи, като е първи и във Видин. Бившият външен министър Кристиан Вигенин остава водач на листата в Благоевград, въпреки несъгласието на тамошната структура. Това реши окончателно на днешното си заседание Националният съвет на БСП.

На пленум в събота ще стане ясно кой ще води листата на социалистите в Габрово, както и как ще бъдат подредени кандидат-депутатите на трите софийски многомандатни избирателни райони и за Хасково. Лидерът на партията Михаил Миков каза, че заседанието е минало в спокоен и конструктивен тон, а в листите присъстват много млади и образовани хора:

Над 65 години са само два процента и половина. Едно значително подмладяване. А балансът като професии, като образование: голяма е частта на икономисти, финансисти, около 10 процента са юристите. Смятам, че имаме изключително добри листи и гражданите ще оценят това на предсрочните избори през октомври.

На въпрос на какъв резултат се надяват социалистите Михаил Миков отговори, че не иска да се пъчат и да обещават обратната страна на луната. "Ако хората вярват, че ние сме автентичното представителство на мнозинството български граждани, ще имаме много добър резултат", добави той.

Лидерът на БСП коментира и огласената днес листа на ГЕРБ:

Прави впечатление доста къса със скамейка. Налагат се дублажи на водачите. Само стари лица с малки изключения. Мисля, че едното е Румяна Бъчварова и Методи Андреев. Да, той е новото лице на ГЕРБ. Генерал Тонев - да, но има по-малка степен на подновяване на водачите, отколкото ние обявихме преди една седмица. Хората добре ги познават, знаят какво могат, знаят какво са свършили. То не беше толкова отдавна. Мисля, че ще си спомнят.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!