Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Проверки на асансьорите в Бургас извършват експертите от "Технически надзор"

Фото: БГНЕС

Инспектори спряха асансьор в Бургас заради напукана изолация на кабелите. Осем екипа на Агенцията за технически надзор извършват проверки за техническото състояние на асансьорите.

Приоритетно инспекторите се насочиха към адрес в бургаския комплекс "Братя Миладинови", откъдето получили сигнал. Съоръжението е технически изправно, но ще бъде спряно за подмяна на изолацията на кабелите, каза при проверката Ани Гинева – старши инспектор "Технически надзор", Бургас:

Трябва да викнем домоуправителя, защото ще го спрем. Това са кабелите, които водят към кабината, от таблото към кабината. Не може с напукана изолация на кабела да продължи експлоатацията. Може да доведе до проблем в захранването на кабината, спиране.

За около седмица живеещите в осеметажната сграда ще останат без асансьор, докато се извърши подмяната. Тя ще им струва около 300 лева. Над половината асаньори са неизправни, а повече от 10 са спрели от експлоатация проверяващите от началото на масираните проверки в страната, провокирани след трагичния инцидент в София. Предпоставките за спиране обобщава Димитър Михайлов, инспектор "Технически надзор" за Южна България:

Неработещо устройство за контрол на товара е една от предпоставките за спиране. Това е и сериозна предпоставка за злополука при асансьорите. Друга предпоставка за спиране е неработещ или неефективно работещ заклинващ механизъм.

Проверките на асансьорите в Бругас ще продължат през целия ден. След това екипите ще се насочат към Ямбол, Карнобат и Сливен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!