Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Две премиери отбелязаха старта на кино и театралната програма на "Аполония"

Фото: apollonia.bg

Две премиери отбелязаха старта на кино и театралната програма на "Аполония". Юбилейното 30-о издание на празниците на изкуствата се провежда до 6 септември в Созопол.

Филм, сниман в Созопол, даде началото на киноселекцията. Деян Донков, Снежина Петрова и Стефан Вълдобрев играят главните роли в потъването на Созопол. Лентата представи режисьорът Костадин Бонев:

Това е филм за една любов, за десет бутилки водка и за град, който трябва да потъне. Това е едно вглеждане в себе си - нещо, което ние българите много трудно правим. 

Театралната "Аполония" започна с премиерата на "Антигона" на театър "София" на режисьора Иван Добчев. Спектакълът е за властта, морала и за отстояването на личността, посочва актьорът Ириней Константинов, част от екипа:

Антигона сама решава да сложи край на живота си, неподчинявайки се на една заповед, на една власт. Ние разказваме една история, която се е случила в Древна Гърция.

"Антигона" ще има още едно представление в рамките на "Аполония" днес от 18,30 часа. Публиката препълни амфитеатъра, за да отбележи заедно с БТР 20 години от създаването на групата и да чуе на живо последния им албум "Защо". Фронтменът Наско Пенев за музикалното дълголетие:

Поставяме музиката винаги на първо място. БТР като група със своята идеология е била над всички нас петимата и може би това е нещото, което ни е запазило толкова време.

"Аполония" продължава тази вечер с концерт в памет на Никола Гюзелев в изпълнение на оркестъра на Бургаската опера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!