Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Пилотите на „Луфтханза” изненадващо започнаха стачката си по-рано

Фото: ЕПА/БГНЕС

Пилотите на „Луфтханза” изненадващо започнаха стачка днес, часове по-рано от обявените за тази вечер протестни действия. Това е и причина полетите от и до София, планирани за днес и рано утре сутринта да бъдат отменени.

Стачката на пилотите от „Луфтханза” трябваше да започне днес в 17 часа и да продължи шест часа. Изненадващо обаче протестните действия бяха изтеглени още за 13 часа и ще засегнат и полетите на компанията от Франкфурт до София и от София до Франкфурт. Засега те са в списъка със зачеркнати полети. Пътниците за отменените маршрути ще бъдат превозени по-късно от партньорски авиокомпании или от „Луфтханза” след края на стачката.

Над 200 дестинации няма да бъдат обслужвани. Близо 150 000 пасажери ще бъдат засегнати от протеста. Стачката съвпада с края на лятната ваканция на провинциите Хесен, Райнланд-Пфалц и Заарланд и това предизвика голям обществен отзвук. Компанията критикува пилотите, че затрудняват прибирането у дома на учениците от тези провинции. Летците стачкуват за по-добри условия при пенсиониране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!