Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Все повече руски доброволци се присъединяват към опълченците в Източна Украйна

Фото: ЕПА/БГНЕС

Все повече доброволци от Русия се присъединяват към борбата на опълченците в Източна Украйна. Това заяви Валентина Матвиенко - председател на долната камара на руския парламент, Съвета на Федерацията.

По време на церемонията по сбогуването с убития в Украйна руски фотокореспондент Андрей Стенин, Валентина Матвиенко каза, че към  редиците на тези, които се сражават за своите права, за справедливост и за мир в Източна Украйна, се присъединяват все повече доброволци от Русия. Те не могат да наблюдават как с тежка артилерия и авиация се разрушават градове и села, болници и училища, и как загиват мирни граждани, посочи Матвиенко.

Руските власти категорично отричат участието на руски военни в бойните действия в Украйна, но допускат, че в редовете на опълченците се сражават доброволци от Русия. Снощи две държавни телевизии за първи път показаха репортажи за погребението на руски доброволци, убити в Украйна. Първи канал твърди, че единият от тях, 28-годишният десантчик Анатолий Травкин, е взел отпуск и е заминал за Източна Украйна без да съобщи за това не само на своето командване, но дори и на семейството си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!