Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Лошото време в Бургас блокира 60 души на остров Света Анастасия

| обновлено 05.09.14 16:13
Фото: БГНЕС
60 души бяха блокирани за около час на остров Света Анастасия. В крайна сметка кораб е успял да акостира на острова и хората са откарани в Бургас. Заради намалена видимост пристанището беше затворено за маневри на кораби и лодки за няколко часа, но забраната вече е отменена.

Тролеите в Бургас спряха заради проливния дъжд, който превърна улиците в реки и наводни множество участъци. Около 30 см беше водата до кръговото на кв."Сарафово", каза за Радио Бургас управителят на общинския превозвач "Бургас бус" Петко Драгнев:

Спряха да се движат, поради високото ниво на водата в района на жп гарата долу и в района на "Сан Стефано" и "Мария Луиза" под моста на "Владимир Павлов". Другите линии се движат с нарушено разписание така или иначе.

Най-тежка е ситуацията в района на гарата и в квартал "Акациите", където има наводнени приземни етажи на къщи. В областната управа засега няма постъпили сигнали за бедстващи хора.

Най-силен е бил дъждът в Бургас, Созопол и Приморско. Проблемните места обобщава Димитър Христов от Областната управа:

По-критичните места тука в Бургас, гара площад горе пътния възел на СОМАТ, образува се известна тапа там, имаше проблеми при надлеза на летището, оттече се водата, имало е два-три закъсали автомобила.

8-километрова опашка от автомобили се образувала по пътя Бургас-Созопол, информира Цветелина Рандева - говорител на бургаската полиция:

Има затруднения в участъка, който се намира непосредствено преди кръстовището за село Атия и е свързан с усложнената метеорологична обстановка. По-нисък терен, образувало се е доста голямо наводнено петно. Екипи на противопожарната служба към Созопол се опитват да отводнят.

Пътят между Бургас и Созопол вече е отворен за движение след отводняване в района. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!