Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

7500 пешеходци са глобени от началото на годината

Фото: БГНЕС


7500 пешеходци са глобени от началото на годината у нас. Данните обяви началникът на "Пътна полиция" Антон Антонов. Заради първия учебен ден полицията започва проверки.

Засилено полицейско присъствие ще има около училищата на 15-и септември - първия учебен ден. Това ще стане в цялата страна, като "Пътна полиция" вече е стартирала операция за активни проверки на шофьорите. Ще се следи за превишена скорост, използване на обезопасителни колани, както и за неправилно пресичане на пешеходци.

Бойко Рановски от КАТ "Пътна полиция" каза:

В деня 15-и септември на откриване на учебната година ще има засилено полицейско присъствие в районите около училищата, като основната цел на присъствието на пътни полицаи е не само да контролират движението, но и да подпомагат, тъй като на 15-и септември се очаква да има натоварено движение, групи, които се придвижват към училищата, да се подпомага пресичането на възлови кръстовища и големи булеварди.

20 са загиналите деца от началото на годината до момента при катастрофи у нас. Хората, искащи да проверят глобите си и дали имат отнети точки, могат да направят това утре в Самоков безплатно по време на състезанието "Пътен полицай" на годината.

Подробности чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!