Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Трети пореден ден трафикът на "Ер Франс" е парализиран от стачка на пилотите

Фото: ЕПА/БГНЕС

Трети пореден ден трафикът на "Ер Франс" е парализиран от стачка на пилотите, които протестират срещу условията на разрастването на нискотарифния филиал на авиокомпанията. Преговорите с ръководството не дадоха никакъв резултат. Стачката може да се проточи до 22-ри септември.

За днес са осигурени най-много 40% от трафика. Най-засегнати са летищата в Южна Франция (Ница, Марсилия, Лион), където са отменени около 3/4 от полетите. Мнозинството от пилотите продължават да стачкуват, след като снощи отхвърлиха предложенията на ръководството си. Загубите за "Ер Франс" са тежки: между 10 и 15 млн евро на ден.

Синдикатите на пилотите категорично отхвърлят плана за разрастване на нискотарифния филиал на авиокомпанията – "Трансавиа" –  като настояват за същите заплати и условия на работа като за "ЕР Франс". Според директора на компанията Александр дьо Жюниак протестите не са основателни. Не е възможно пилотите да диктуват условията на "Ер Франс" за "Трансавиа", те са несъвместими с нискотарифния сектор – каза той пред РТЛ.

Все по-недоволните пътници изглежда също не са на страната на стачкуващите. Проучване на Главната дирекция за гражданска авиация сочи, че 2/3 от французите търсят изключително нискотарифни полети.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!