Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Близо 60 бургаски енергетици протестираха пред входа на топлофикационното дружество

Фото: БГНЕС


Близо 60 бургаски енергетици със знамена на КНСБ и плакати протестираха пред входа на топлофикационното дружество. Заради натрупани задължения на Националната електрическа компания към бургаското предприятие, вече втори месец сметките му са запорирани. Протестът на служителите е срещу неадекватното управление на целия сектор "Енергетика".

Плакати „Топлина за Бургас“, „Запазете ни работните места“ и „НЕК, плати ни изработеното“ издигнаха бургаските енергетици. Протестните действия преминаха спокойно пред входа на предприятието и продължиха 45 минути. По думите на изпълнителния директор на ТЕЦ – Бургас Христин Илиев НЕК дължи 13 млн. лв. на дружеството, а от своя страна „Топлофикация-Бургас“ е натрупала задължение кум "Булгаргаз" в размер на близо 16 млн. лв. 30 хиляди са абонатите на бургаското предприятия. Ако още месец банковите сметки останат запорирани първо ще спре газоподаването, а от там градът ще остане без топла вода и парно. 150 служители няма да получат заплатите си, каза още Христин Илиев.

Втори ден и енергетици от "Топлофикация-Габрово" протестират заради заплахата да загубят работните си места. Заетите в сектора искат промяна на ценовата политика на ДКЕВР. Протестите на енергетиците и в Бургас, и в Габрово ще продължат утре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!