Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Русия не възнамерява да ограничава достъпа до интернет

Фото: ЕПА/БГНЕС

Русия не възнамерява да ограничава достъпа до интернет. Това заяви президентът Владимир Путин по време на заседание на Съвета за сигурност на Русия, посветено на информационната безопасност.

Според руския президент трябва да се разработи и реализира цял комплекс от допълнителни мерки в областта на информационната сигурност.  

Те трябва да осигурят стабилна и безопасна работа на руския сегмент от Интернет, каза Владимир Путин и специално подчерта, че властите нямат никакви намерения да ограничават достъпа до глобалната мрежа, нито да я поставят под тотален контрол или да я одържавяват.

Същевременно руският държавен глава посочи, че и занапред интернет сайтовете с незаконно съдържание последователно ще се закриват, като стриктно се прилага действащото законодателство. Специално внимание ще се обърне на сигурността на руските мрежи и интернет ресурси, които се ползват от държавните структури, за да бъдат те защитени от незаконна намеса в тяхната работа и от изтичането на лични и поверителни данни, подчерта още Путин.

Като посочи, че интернет е мощен геополитически ресурс, руският президент отбеляза, че отделни страни правят опити да използват своето доминиращо положение в глобалното информационно пространство за постигането не само на икономически, но и на военно-политически цели.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!