Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Откраднаха над 50 хил. лв. от Института за чуждестранни студенти в София

Над 50 000 лева са били откраднати снощи от Института за чуждестранни студенти в София. Засега от учебното заведение отказват коментар за обира.

Обирът е извършен през изминалата нощ. Сигналът в полицията е подаден минути преди шест часа сутринта от пазача, който е охранявал сградата. По информация на "Хоризонт", откраднатите пари са в пъти над 50 хиляди лева. Това сочат и доказателствата - до момента разследването е установило липса на около 50 хиляди лева, но оперативните работи по случая продължават. Това заявиха източници от Столичната полиция.

Нападателите са наводнили касата, след като са разбили метална решетка и са взели парите. Част от тях са били оборотни средства, а друга част са били за заплати на служителите в ИЧС. След като е подаден сигнала в полицията, на място са пристигнали екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи и Първо РУП.

Замалко ударът на крадците е можел да бъде в пъти по-голям, разказаха източници на "Хоризот". Само преди два дни Институтът е внесъл в пъти по-голяма сума в банката. Заради това се разследва и информацията, че в обира има замесен вътрешен човек. Все още крадците се издирват.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!