Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

С изложбата "Полет на душата" се открива Седмицата на донорството у нас

Фото: БГНЕС

С изложба "Полет на душата" в София бяха открити проявите, посветени на 11-и октомври - Европейския ден на донорството.

Фотографиите, събрани в изложбата "Полет на душата" са част от тазгодишната кампания в подкрепа на донорството, разказва Радомир Славчов, администратор на информационния сайт на националната кампания "БГ донор":

Седмицата на донорството е свързана с Европейския ден на донорството на 11-и октомври. С тази изложбата направихме първата стъпка. Тя ще стои тук, в градинката "Кристал" пред Военния клуб, до 14-ти октоври. Искаме да провокираме извънредно просто нещо - един разговор. Искаме хората да се информират, да вземат своето решение за или против донорството, да го вземат информирани и да го споделят с близките си, защото в България това е начинът - да говориш с близките си, да заявиш своето желание. Няма институция, в която да го заявите, няма документ, който да попълните, за да кажете: "Аз съм за, аз съм против".

Част от фотографиите в изложбата са на Десислава Пантева:

Когато видях заглавието на темата - "Полет на душата", си представях свобода, чистота. И затова снимките, които предложих и които много се радвам, че бяха одобрени и избрани, са предимно с деца. Всеки един човек може да бъде в помощ на друг, независимо близък или абсолютно непознат. За мене абсолютно това трябва да бъде задължително. Свалям шапка пред тези хора, които са направили това нещо и са спасили не един човешки живот. Защото частица от теб може да бъде за някого целия свят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!