Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Над 200 сигнала за изборни нарушения са получени в МВР

Фото: БГНЕС

Над 200 сигнала са получени днес в МВР за нарушения на изборния процес. 152 от тях са получени на телефон 112, а останалите на телефоните линии на вътрешното министерство за борба с купуването на гласове. Досъдебните производства до момента са над 60.

Днес са издадени и 311 удостоверения за изгубен или откраднат паспорт. Към момента е спокойна обстановката по българските граници, обясниха от Гранична полиция. 57 са издадените предупредителни протоколи по закона за МВР до момента, а полицията е оказала съдействие на избирателни комисии в четири случая . 

Гражданите могат да подават сигнали на телефонната линия на МВР - 982-22-32 с код за София 02 или на имейл адрес izbori@mvr.bg. 

Около осем хиляди обекта, свързани с изборите, са проверени от пожарната. Две мащабни операции на министерството срещу бежанците в центъра на София белязаха деня за размисъл и изборния ден. Общо задържани са над 100 нелегални имигранти от Афганистан и Сирия, заловените бежанци са настанени в общежитието в Бусманци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!