Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Бащата на Ана-Мария: Искаме отговори от институциите

Фото: БНТ
Все още не всички институции са потърсили за разговор родителите на 13-годишната Ана-Мария. Преди ден те оповестиха съмненията си, че детето им е станало жертва на насилие в 4-то Помощно училище в София. Това заяви пред "Хоризонт" бащата Росен Симеонов:

 Искаме да разберем, какво се е случило и искаме да ни се отговори на въпросите. Това, което сподели първо със съпругата ми детето ми и след това, което аз видях. Нещо ужасно е станало.

Бащата обясни, че все още не са извадили медицинско на момичето:

Медицинско все още не сме изкарали. Тъй като, когато се случи това на 19-ти, когато съпругата ми констатира, че липсва бельото на дето, тя не получи отговор. След това, аз на 23-ти отидох да разговарям с директорката, която също не ми даде никакви отговори. Напротив, даже после ми изкарва хипотези... Лошото стана, когато в събота, на 27-ми, защото през седмицата тя не сподели нищо, просто малко беше по-затворена, не искаше да излиза, не искаше да се къпе, да влиза в банята... две седмици, аз споделих със съпругата ми и аз видях, това, което ми показа, че е правил този чичко. Веднага на 29-ти ние подадохме жалба до полицията, прокуратурата, МОН, Агенцията за закрила на дететео, включително и в училището.

Росен Симеонов сподели, че впечатленията на родителите от училището са били добри:

Първите ни впечатления бяха хубави - ново училище, ремонтирано. В помощното разчитахме, че ще се занимават целодневно. Имаше курс по готварство - т.е. нещо, което тя харесва.

Той допълни, че до момента нито от Полицията, нито от Прокуратурата, нито от Министерството на образованието или Агенцията за закрила на детето са се свързали с тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!